Ročna limfna drenaža

Kaj je ročna limfna drenaža?

Ročna limfna drenaža je čudovita masažna tehnika, ki lahko zelo izboljša splošno počutje, krepi imunski sistem in blaži posledice slabih življenjskih navad. 

Gre za zelo nežno masažo, pri kateri s potiski kože pospešimo pretok limfe. S tem podpremo naravne mehanizme telesa za razstrupljanje ter spodbudimo delovanje imunskega sistema.

Spodbujanje limfnega sistema

Pri ročni limfni drenaži z zelo nežnimi in počasnimi premiki kože spodbujamo limfni sistem. Tako:

  • sprožimo detox kože in bezgavk
  • odpravimo zastalo tekočino (npr. v sklepih)
  • spodbudimo delovanje imunskega sistema

Doseganje maksimalnega učinka

Za maksimalen učinek ti priporočam več obiskov. Predlagam, da si pred prvo limfno drenažo zastaviva cilj, ter se dogovoriva za program. Pogosto bo ta program vključeval tudi druge masažne tehnike. Limfno drenažo ti še posebno priporočam, če:
  • imaš večkrat angine, se pogosto prehladiš ali imaš pogosto polne sinuse
  • ti pogosto otečejo gležnji ali kolena
  • imaš problematično kožo
  • težko zaspiš, te pogosto boli glava ali večkrat čutiš pritisk v glavi

Ročna limfna drenaža - v katerih primerih se priporoča

Limfna drenaža je čudovita tehnika, ki pa je žal premalo poznana. Tu je nekaj primerov, ko je limfna drenaža zelo dobrodošla.

Limfna drenaža za nosečnice

Ročna limfna drenaža v nosečnosti olajša kar precej težav. V zgodnji nosečnosti lahko zmanjša slabost in omili težave s kožo. Kasneje navadno največja težava postane otekanje, ki pa ga z limfno drenažo vzdržujemo na znosnem nivoju ali celo preprečimo. V pozni nosečnosti se otekanju skoraj ne moreš izogniti, vendar je z limfno drenažo zastajanje vode veliko manjša težava. 

Otekanje nog in zastajanje vode v telesu

Otekanje nog je nadležna težava zlasti v vročih poletnih mesecih. Z dobro zastavljenim programom ročne limfne drenaže se lahko poletnemu otekanju skoraj povsem izogneš.

Več kot le nadloga pa je kronično otekanje nog ali zastajanje vode po celem telesu. Pri takšnih težavah je dober program ročne limfne drenaže pravzaprav nujen, da preprečimo slabšanje stanja, ko česar neizogibno pride, če ne ukrenemo nič. V nekaterih primerih lahko težave skoraj popolnoma odpravimo, pri nekaterih strankah pa otekanje ukrotimo in vzdržujemo v znosnih mejah.

 

Podpora imunskemu sistemu

Z ročno limfno drenažo vedno posegamo v imunski sistem in delovanje bezgavk. Ta učinek še podarimo, ko imunski sistem potrebuje dodatno podporo. To so na primer pogoste angine ali vnetja ušes v otroštvu, težave s sinusi, pogosti prehladi in podobne nadloge. 

V teh primerih se osredotočimo predvsem na limfno drenažo obraza, vratu in dekolteja. Tu so namreč glavne bezgavke in sinusi. 

Rinoseptoplastika, facelift in liposukcija

Ročna limfna drenaža je po lepotnih posegih obvezna. Splošno priporočilo so 4 do 5 obiskov v roku šestih tednov, prvi obisk naj bi se opravil v prvem mesecu po posegu. Čeprav je tkivo takrat še zelo občutljivo na dotik, je limfna drenaža neboleča. Na prvem obisku se namreč osredotočimo na odpiranje limfnih poti, kar omogoča hitrejše celjenje. Kasneje, ko je vzpostavljen normalen tok limfe, se osredotočamo na povrnitev normalne funkcije podkožja. To preprečuje brazgotinjenje podkožja ter pospeši okrevanje. Kako pogosto in koliko obiskov potrebuješ pa vedno določiva sproti, glede na stanje in napredek pri celjenju tkiva.

Pozor

Ko se počutiš slabo, ni pravi čas za limfno drenažo. Ukrepaj, ko se počutiš dobro in skupja lahko poskrbiva, da se prehladu izogneš.
Če so ti odstranili bezgavke, moraš poiskati izvajalca medicinske limfne drenaže. Zaenkrat ti jaz žal ne morem pomagati z limfno drenažo, seveda pa lahko prideš na masažo.

Delovni čas

PONEDELJEK
TOREK
SREDA
ČETRTEK
PETEK

SOBOTA

17:00 – 20:00
9:00 – 16:00 
15:00 – 20:00
15:00 – 20:00
9:00 – 14:00 

9:00 – 14:00

Cenik ročne limfne drenaže