Masaža z vročimi kamni

Predstavljaj si kombinacijo učinkov savne in masaže – to je masaža z vročimi kamni, 80 min čiste sprostitve.

Kako poteka masaža z vročimi kamni

V salonu Alenka masaže masažo z vročimi kamni izvajamo tako:
– najprej tople kamne položimo na hrbet, vzdolž hrbtenice. Brez skrbi, toplega kamna ne polagamo takoj na kožo. Toploto najprej prenašamo z rokami in šele, ko je celotno področje pregreto, previdno položimo kamen.
– ko hrbet prejema prijetno toploto kamnov, je na vrsti masaža nog. Na noge nanesemo toplo olje, nato pa noge masiramo z vročimi kamni. S kamni zmasiramo tudi podplate.
– na enak način sledi masaža hrbta. Najprej umaknemo kamne, ki so svojo toploto že predali. Sledi nanašanje toplega olja in masaža hrbta z vročimi kamni.
– podoben postopek ponovimo na sprednji strani telesa. Tople kamne najprej položimo na trebuh, da pride do prijetnega sproščanja.
– sledi s toplim oljem in vročimi kamni: najprej noge, nato roke, potem trebuh in na koncu vrat ter dekolte.

Kakšne kamne uporabljamo za masažo?

Za masažo z vročimi kamni uporabljamo črne vulkanske kamne iz bazaltne lave. Ti kamni so gostejši od običajnih prodnikov, zato zadržijo več toplote. To pomeni, da lahko dlje časa oddajajo prijetno toploto.
Kamne grejemo v posebnih posodah s termostatom. Kako močno jih pogrejemo, je odvisno od želje stranke. Običajno so pogreti nekje med 55 do 63 stopinj.

Kakšni so učinki masaže z vročimi kamni?

Toplota širi žile in s tem poveča cirkulacijo krvi. Temu učinku gre pripisati glavne lastnosti te masaže:
– občutek toplote: sploh pozimi je običajno, da nekatere ljudi zebe po več dni skupaj. Po masaži z vročimi kamni bo telo prijetno pregreto. Vendar ne pride do takšne preobremenitve ožilja, kot pri savni, saj se pregreva le posamezen del telesa. Pri savni pa se pregreje celotno telo hkrati, kar lahko slabo vpliva na dihala in srce.
– lepša koža: toplota odpira drobne kapilarice v koži. Tako se izboljša cirkulacija in koža je boljše prehranjena. Sinergijski učinek daje tudi kvalitetno masažno olje, ki poskrbi, da je koža po masaži bolj prožna.
– globoka sprostitev: masaža z vročimi kamni daje prav poseben, meditativen občutek sproščanja. Toplota iz kamnov še poglobi že tako sporščujoč učinek masaže.
– zmanjšanje bolečine: masaža z vročimi kamni je dobra dopolnitev protibolečinske masaže. Stranke z bolj kompleksnimi težavami pogosto dopolnjujejo redne protibolečinske masaže z občasnimi masažami z vročimi kamni. Vroči kamni namreč sproščajo na drugačen način in prinesejo olajšanje tudi tistim globokim mišicam, ki jih z masažo ne dosežemo. 
 

Ali je masaža z vročimi kamni primerna zame?

Če ti je všeč savna in obožuješ masažo, potem je masaža z vročimi kamni čisto prava izbira. 

Masaža z vročimi kamni za pare - razvajajta se v dvoje

Masaža z vročimi kamni za par poteka v istem prostoru, na dveh masažnih mizah, za vaju pa poskrbita dva izkušena maserja.

Delovni čas individualne masaže

PONEDELJEK
TOREK
SREDA
ČETRTEK
PETEK
SOBOTA
NEDELJA

12:00 – 20:00
9:00 – 16:00
15:00 – 20:00
15:00 – 20:00
9:00 – 20:00

9:00 – 14:00
zaprto

Delovni čas masaže v dvoje

PONEDELJEK
PETEK

15:00 – 20:00
15:00 – 20:00

Ali po dogovoru

Cenik individualne masaže

Cenik masaže v dvoje

Maserji:

Masažo z vročimi kamni izvajajo:

  • Alenka
  • Lea
  • Vid