Klasična masaža

Klasična masaža opis

Klasična ali švedska masaža je prijetna in neboleča masaža z oljem. V prvi vrsti je namenjena sproščanju napetosti v mišicah, s čimer se sprosti tudi um. S povečanjem prekrvavitve kože in tkiv pod njo učinkovito spodbudi regeneracijo telesa. Ne vsebuje raztegov ali sunkovitih gibov, temveč je predvsem sproščujoča. Klasična masaža, ki jo uporabljamo v našem salonu, je lahko nežna ali globoka, odvisno od potrebe, vendar je pritisk močan le do meje bolečine.

 

 

Klasična masaža je odlična izbira, ko potrebuješ samo malo oddiha. Seveda jo zelo pogosto kobiniramo z drugimi tehnikami, na primer s protibolečinsko masažo. 

Antistresni učinki klasične masaže

Ob prijetni glasbi te ta masaža odnese v tisto globoko meditativno sprostitev. Po masaži večkrat slišim “Oh, kot bi spala 5 ur!”. Kako je to mogoče? Klasična masaža pomaga vzpostaviti nadzor nad stresom preko pozitivnega vpliva na hormonsko ravnovesje. Znižajo se nivoji stresnih hormonov, poveča pa se izločanje serotonina in dopamina. Na ta način klasična masaža pomaga, da se sprosti in zbistri tudi um. Še ena posledica je povečana tudi učinkovitost pri reševanju miselnih izzivov (na primer delo v službi) in večja kreativnost.

Aromaterapija in klasična masaža sta najboljši par

Za dodatno sprostitev masažno olje lahko obogatimo z eteričnim oljem po tvoji izbiri. Zakaj je to dobro?Snovi iz eteričnih olj prehajajo skozi kožo v tkiva pod njo, kjer poskrbijo za dodatne učinke. Bonus je seveda čudovit vonj, ki te spremlja še ves dan. Tu je nekaj naših predlogov:

 

Jasmin prijetno vpliva na splošno počutje, umiri begajoče misli in pomaga dvigniti energijo. Poleg tega blagodejno vpliva na občutljivo kožo, saj deluje protivnetno.

Pomaranča izjemno blagodejno deluje na kožo, s tem da izboljša strukturo in videz kože. Pomembna molekula v tem eteričnem olju je limonen, ki je močan antioksidant. Ker prehaja skozi kožo, v tkivu blaži posledice oksidativnega stresa.

Vrtnica je med najbolj priljubljenimi eteričnimi olji zaradi številnih pozitivnih učinkov. Deluje na najbolj pogoste znake stresa – znižuje krvni tlak, raven stresnega hormona kortizola in nemir. Zlasti priljubljena je pri ženskah, saj zmanjšuje bolečine zaradi menstrualnih krčev.

 

Seveda lahko izbereš tudi kaj čisto drugega. Naša zbirka je precej obsežna in vedno ti pri izbiri kombinacije eteričnih olj svetujemo glede na trenutno počutje in želje. Končna izbira pa je povsem tvoja.

Delovni čas individualne masaže

PONEDELJEK
TOREK
SREDA
ČETRTEK
PETEK
SOBOTA
NEDELJA

12:00 – 20:00
9:00 – 16:00
15:00 – 20:00
9:00 – 20:00
9:00 – 20:00

9:00 – 14:00
zaprto

Delovni čas masaže v dvoje

PONEDELJEK
PETEK

15:00 – 20:00
15:00 – 20:00

Ali po dogovoru

Cenik masaže v dvoje

Maserji klasične masaže:

Klasično masažo izvajajo vsi naši maserji in maserke

  • Alenka
  • Lea
  • Vid
  • Alen