Športna regeneracijska masaža

Kaj je športna regeneracijska masaža?

Športna, regeneracijska in protibolečinska masaža so bližje terapevtski masaži in so zasnovane posebej za pomoč pri različnih bolečinah mišičnega izvora. So masaže z oljem. Priporočljive pa so prav za vsakogar, ne le za športnike. 

 

 

Tem trem vrstam masaže so skupni trije koraki:

 

– osnoven pregled stanja mišic, za katerega uporabljamo mehke masažne tehnike. 

– bolj natančno iskanje izvora težav, ki je lahko v eni ali več mišicah, ali pa v drugih strukturah (vezi …) Tu uporabimo močnejše prijeme

– mehke tehnike za odpravljanje težav 

 

 

Zakaj je takšna masaža priporočljiva?

 

Seveda športno masažo potrebujejo vsi športniki, tudi rekreativni. Pri športu ne gre brez preobremenitve mišic. Če do preobremenitev prihaja pogosto, se v mišicah razvijejo t.i. trigger točke, ki vodijo v nastanek kroničnih bolečin. Z masažo te točke sproti “razbijemo”, poleg tega pa mišicam vračamo prožnost, saj z masažo podaljšujemo mišična vlakna.

Regeneracijska masaža je še posebej priporočljiva po večjih športnih podvigih (npr. maraton, daljše kolesarjenje, intenziven trening po katerem imaš muskelfiber …). Z masažo si zmanjšaš potencial za nastanek poškodb in skrajšaš čas, ki ga telo potrebuje za obnovo.

Delo z računalnikom je pravzaprav glavni vir težav, zaradi katerih stranke potrebujejo protibolečinsko masažo. Tudi pri delu z računalnikom prihaja do preobremenitev mišic zlasti mišic ramenskega obroča. Rezultat so “vozlički” ali trigger točke, ki vodijo v kronične bolečine. Protibolečinska masaža zmanjša prekomerno napetost v mišicah in tako zmanjša bolečino. Če so težave že postale kronične, je masaža enkrat na mesec dovolj, da so bolečine pod kontrolo.

 

 

Po športno regeneracijski masaži

 

Po masaži nastopi lahkoten in sproščen občutek, naslednji dan pa se lahko pojavi muskelfiber. To je znak, da v prizadeti mišici poteka regeneracija in da je učinek dosežen.

 

 

Ali mora masaža boleti?

 

Čim manj, vendar včasih ne gre drugače. Te tri vrste masaže niso tiste, ko odtavaš in se prepustiš. Komunikacija je zelo pomembna, predvsem pa je pomembno, da mi poveš, ko na določenem mestu čutiš bolečino. Natančneje kot mi opišeš bolečino, bolj natančno lahko določim izvor težave. Za razreševanje težav pa večinoma uporabim neboleče tehnike. Čeprav včasih pa res ne gre drugače – ampak o tem se sproti pogovoriva.

Delovni čas

PONEDELJEK
TOREK
SREDA
ČETRTEK
PETEK
SOBOTA
NEDELJA

12:00 – 20:00
9:00 – 16:00 
15:00 – 20:00
9:00 – 20:00
9:00 – 20:00

9:00 – 14:00
zaprto

Maserji športne regeneracijske masaže:

To masažo opravljajo vsi naši maserji in maserke

Alenka

Vid

Lea

Alen