O meni

O Alenka masaže Ljubljana

Alenkin način masaže

Kaj je naša posebnost?

 

Pravzaprav sta dve:

 • sproščujoča masaža, ki ni samo božanje
 • učinkovita protibolečinska masaža, ki je prijetna in ne boli zelo
 •  

Kako je to možno? Osnova vseh naših storitev je celostno razumevanje telesa. Čeprav je pritisk v bolečo točko najbolj razširjen način lajšanja bolečine, pa pogosto ni najbolj učinkovit. Šele ko maser razume, kako se napetosti prenašajo po telesu in zakaj bolečina sploh nastane – šele takrat lahko to bolečino na nežen način učinkovito razreši tako, da odpravi vzrok.

Primer: pogosta težava so vozlički v ramah. Najbolj običajen način je dobesedno razbijanje teh vozlov, ki pogosto pusti celo modrice. Alenkin način pa je opazovanje, zakaj so vozlički sploh nastali. Ali so se v rame prenesle napetosti iz rok zaradi dela za računalnikom? Ali gre za posledice kompenzacij v drži zaradi starih poškodb? Ali gre za skrito vnetje v mišici (heksenšus)? Šele ko razumemo vzrok, zakaj so se vozlički pojavili, lahko ta vzrok odpravimo. Takrat pa vozlički popustijo praktično sami od sebe, dovolj je že relativno nežna masaža.

 • Zakaj je Alenka razvila svoj način?

  Alenka je začela kot čisto običajna maserka, z NPK tečajem klasične masaže, ki ga je nadgradila s tečajem športne masaže in tako dalje. Ves čas je tudi sama potrebovala masaže zaradi številnih preteklih poškodb. Ampak opazila je dvoje: ko je šla na klasično masažo, je bila masaža čudovito sproščujoča, ni pa pomagala pri bolečinah. ko je šla na športno ali terapevtsko masažo, je sicer pomagala pri bolečinah, ampak ni bila prav nič sporščujoča in prijetna.

 • Ko je Alenka dozorela kot maserka in je prišel čas, da odpre svoj salon, je to storila z zelo močno vizijo: Naše masaže bodo vedno prijetne in hkrati bodo tudi lajšale bolečino. Stranke, ki prihajajo s težavami, imajo v življenju že dovolj bolečine. Naša masaža naj bo prijetna in stranke naj salon zapustijo z olajšanjem.


  Ampak kako je Alenka našla pravi način?

  Tu se je oprla na bogato znanje o delovanju telesa in anatomiji, ki ga je pridobila skozi študij biologije. Sledilo je veliko raziskovanja različnih načinov masaže. Končno je lahko združila različne tehnike, ki se jih je naučila tako na številnih tečajih kot iz literature. Ustvarila je novo, zaokroženo ampak prilagodljivo celoto, ki v prvi vrsti temelji na opazovaju dejanskega stanja. Pri razreševanju težav se opira na različne masažne tradicije, limfno drenažo, aromaterapijo in še kaj. Zato Alenkina masaža učinkovito pomaga pri bolečinah in je hkrati prijetna. Prav ta način masaže je odličen tudi za sproščujočo masaži, ki ni samo božanje.


  Alenkina ekipa

  Ker veliko ljudi potrebuje učinkovito protibolečinsko masažo, Alenka pa je samo ena, so se ji pridružili še drugi maserji. Vsi naši maserji so usposobljeni za Alenkin način masaže. Vendar pa vsak maser masažo izvaja po svoje in doda svoj unikaten pečat. Tako kot ima vsaka stranka svojo posebno zgodbo in potrebuje sebi prilagojeno masažo, tako je vsak maser unikaten. Alenkin načina masaže ne ukaluplja, temveč zagotavlja močne temelje, na katerih vsak maser razvija svojo zgodbo.

Alenka Rozman

Kaj naredi masažo res posebno? To, da je prilagojena ravno tebi. Ti – tvoje želje, tvoje stanje in tvoja zgodba – to so bistvene informacije, s pomočjo katerih masažo prilagodim tvojim potrebam. 

Nikoli nisem želela ostati v kalupu enega načina masaže. V moji “škatli orodja” je veliko tehnik – od klasične do terapevtske masaže, pa limfna drenaža, vroči kamni … Ampak to sploh ni pomembno. Pomembno je le to, kaj ti v tem trenutku potrebuješ. Tehnike so le orodja na poti do boljšega počutja.

Nikoli tudi nisem želela skrivati pridobljenega znanja. Zato učim masaže na ERUDIO višji strokovni šoli, program Kozmetika. (Tam mi rečejo gospa profesor …) 

Učim pa tudi vse, ki z veliko volje in radovednosti poiščejo delo v mojem salonu. (Tu mi rečejo kar Alenka) 

Kaj pa lahko naredim zate?

Vid Vybihal

Sem izkušen maser z enim ciljem – pomagati ljudem. Pomembno mi je, da skupaj s stranko ugotoviva primerno vrsto masaže, ki bo ustrezala trenutnim potrebam.

 

Ko sem se pridružil Alenki, sem pod njenim mentorstvom nadgradil svoje znanje masaže in anatomije, ter v svoj nabor dodal ogromno tehnik in teoretičnega znanja. Skozi čas sem razvil lastni način masaže, ki temelji na izboljšanju stanja telesa in pozitivnih dolgoročnih učinkih.

 

Že od majhnega se ukvarjam z športom in tudi sam sem bil v svoji športni karieri deležen kar nekaj poškodb. Zaradi tega mi izjemno leži športna in terapevtska masaža. To pa še ne pomeni, da ne znam drugih stilov masaž saj je moja želja in cilj imeti široko znanje o telesu in vseh vrstah masaže.

Lea Mak

Sem nekdanja igralka in trenutno trenerka badmintona, fizioterapevtka v nastanku in ljubiteljica masaže. Ljudem želim pomagati, da dosežejo najboljšo kvaliteto življenja.

 

Na to pot sem stopila že pred pričetkom študija fizioterapije. Opravila sem tečaj klasične masaže in s tem sem tudi začela opravljati svojo poslanstvo, pomagati ljudem. Spoznala sem, da masaža ni zgolj dotik, vendar je tudi izmenjava ter vir energije, ki blagodejno vpliva na masiranca, kakor tudi name.

 

S študijem fizioterapije vse to nadgrajujem. Da bi lahko s svojim znanjem pomagala kar največ ljudem, sem se odločila za delo z Alenko. Pri njej sem dobila še dodatno znanje in motivacijo. Kakor češnja na vrhu smetane pa sodelovanje krasi pozitivna in umirjena energija. 

Alen Čaušević

Sem športni maser z dolgo kariero dela s športniki. 
Kot prvošolček sem začel trenirati nogomet v ljubljanskem nogometnem klubu Olimpija, trinajst let kasneje pa se je moja ljubezen do nogometa prelevila v profesionalno kariero. Najprej sem šest let igral v Avstriji, nato pa eno leto v Španiji. Takrat se je zgodila poškodba kolena, ki je končala mojo kariero na igrišču. 
 
A sem ostal v profesionalnem nogometu – kot maser sem se vrnil h klubu, v katerem sem tudi začel – k Olimpiji. Moje fante sem z masažami pripravljal na treninge in tekme, ko so oddelali svoje na igrišču, pa sem jim spet pomagal z masažami ter tako pripomogel k njihovi optimalni kondiciji ter zmanjšani možnosti za poškodbe. Ko pa je do poškodb prihajalo – kot se žal dogaja v vsakem športu – sem jih z masažami podprl tudi pri rehabilitaciji.
 
Sčasoma pa sem se moral od profesionalnega nogometa čisto zares posloviti, tudi kot maser. Po kar nekaj letih predaha sem svojo priložnost za nadaljevanje maserske poti našel pri Alenki. Tu sem spet našel svoj stik s športniki in v veselje mi je, da lahko svoje stranke podprem na najboljši možen način.

Sara

Sem Sara, diplomirana kineziologinja. Ker sem športnica po duši, je zame zavedanje o telesu, celostno delovanje telesa in iskanje ravnovesja, temeljni pomen pri preventivi in rehabilitaciji. Ta filozofija mi je pomagala dosegati rezultate v vrhunskem športu, zdaj pa mi pomaga dosegati vrhunske rezultate pri masaži. 
V preteklosti sem se ukvarjala z vrhunskim športom atletike, kjer sem dosegla več naslovov državne prvakinje v teku z ovirami na 200m, 300m in 400m, kasnjeje pa sem se specializirala za tek na 800m in 1500m, kjer sem prav tako dosegla naslov državne prvakinje. Danes vso to znanje in izkušnje predajam na mlade atlete v Atletskem klubu.
 
Masaža kot del rehabilitacije je zato postal eden od temeljev mojega dela. Pomen kvalitetne masaže za optimalno okrevanje sem žal spoznala na lastnih poškodbah, ki jih s seboj prinese vrhunski šport. S tem sem tudi spoznala, kako pomembno je razumevanje ravnovesja telesa in razumevanje širše slike, ter kako lahko z močjo dotika to ravnovesje povrnemo. 
 Ravno zato me je pot vedno vlekla v pomoč drugim s pomočjo čutov in energije, ki nam jih je dala mati narava.
 
V sklopu študija kineziologije smo dobili znanje o masažah, sama pa ga nagrajujem s tečaji. Ker se zavedam pomembnosti pridobivanja praktičnih izkušenj, sem absolvenstko leto izkoristila za polletno pridobivanje praktičnih izkušenj v športni kliniki, v Nemčiji, kjer sem se spoznala z različnimi tehnikami masaže in rehabilitacije. 
Zaradi želje po deljenju znanja in učenja, sem se odločila priključiti Alenki, kjer me je že ob prvem srečanju navdušil njen način, z individualnim pristopom in pozitivno ter zdravilno energijo, ki jo salon podaja. Hvaležna sem ji za njeno mentorstvo in priložnost za osebnostno rast ob delu v njenem salonu.

Kaj lahko danes naredimo za tvoje dobro počutje?