O meni

O Alenka masaže Ljubljana

Alenka Rozman maserka je prikazana na sliki v svetlo modri majici, s prekrižanimi rokami in nasmehom na obrazu

Alenka Rozman

Alenka, zakaj ti praviš, da samo masiraš – če pa je tvoje delo veliko širše? To vprašanje pogosto slišim. Tu je odgovor – ker z masažo pomagam največ ljudem. Vse ostalo pa je podlaga, da ima masaža res učinek.


Osnovno vprašanje -Kako deluje človeško telo?- me je vodilo po dveh na videz nasprotujočih si poteh. 

Ena pot je znanstvena. Skozi študij biologije sem pridobila veliko znanja o delovanju telesa, od nivoja molekul in celic, pa vse do naše vloge v ekosistemih.

Druga pot je intuitivna. Na to pot me je na srečo povabila moja mama še preden sem se vpisala na fakulteto. Prvo stopnjo ReiKi sem opravila pri svojih 16 letih. Moja intuicija je bila od vedno z mano kot tihi šepet, z ReiKi sistemom pa sem jo začela zavestno razvijati. Tako sem dobila močno podlago, na kateri sem zgradila svoje znanje masaže.

  • ​ Mojega raziskovanja ni gnala le radovednost, temveč tudi potreba. Vsak človek ima unikatno DNK. To so karte, ki so nam bile razdeljene ob spočetju. Jaz sem od vsakega starša dobila po eno, ki mi predstavlja velikanski izziv in hrkati možnost za rast.
  • Ena DNK karta povzroča, da so moje sklepne vezi šibke. Ker obožujem šport, je to zame pomenilo številne poškodbe sklepov. Tako sem imela mnogo priložnosti (in popravnih izpitov ob ponovljeni poškodbi), da sem se naučila svoje sklepe pozdraviti. Pri tem so mi pomagali tudi izkušeni terapevti, pa tudi pridobljeno znanje o telesu in nepogrešljivi šepet intuicije ter ReiKi energija. Te izkušnje so me vodile na pot masaž. Druga DNK karta ima opraviti z mojim imunskim sistemom. Od alergije na prah, prišco in plesen, do kronične astme, avtoimunske bolezni ščitnice in mononukleoze, zaradi katere sem pristala v bolnišnici in mi je pustila trajne posledice na jetrih - zdelo se je, kot da me moj imunski sistem vsakič znova izda. Skozi odkrivanje alternativnih metod pa sem ugotovila, da sem pravzaprav jaz tista, ki svoje telo puščam na cedilu. Z raziskovanjem metabolizma in vpliva hrane na moje telo ter prav tako ob podpori terapevtov, sem danes popolnoma zdrava. Naučila sem se s svojim telesom sodelovati. Te izkušnje so me pripeljale na pot raziskovanja imunskega sistema skozi limfno drenažo.
Lea Mak Alenka masaže maserka, v beli majici, z daljšimi svetlo rjavimi lasmi in na obrazu ima nasmešek

Lea Mak

Sem nekdanja igralka in trenutno trenerka badmintona, fizioterapevtka v nastanku in ljubiteljica masaže. Ljudem želim pomagati, da dosežejo najboljšo kvaliteto življenja.

 

Na to pot sem stopila že pred pričetkom študija fizioterapije. Opravila sem tečaj klasične masaže in s tem sem tudi začela opravljati svojo poslanstvo, pomagati ljudem. Spoznala sem, da masaža ni zgolj dotik, vendar je tudi izmenjava ter vir energije, ki blagodejno vpliva na masiranca, kakor tudi name.

 

S študijem fizioterapije vse to nadgrajujem. Da bi lahko s svojim znanjem pomagala kar največ ljudem, sem se odločila za delo z Alenko. Pri njej sem dobila še dodatno znanje in motivacijo. Kakor češnja na vrhu smetane pa sodelovanje krasi pozitivna in umirjena energija. 

Vid Vybihal Alenka masaže maser, v modriem puloverju, lase ima kratke rjae in nosi očala

Vid Vybihal

Z masažo sem se začel ukvarjati že v srednji šoli, saj me od nekdaj zanima, kako lahko dosežem izboljšanje stanja mišic. Prekomerna napetost mišic je samo ena od težav, pri katerih lahko pomagam. Moj cilj pri vsaki masaži je, da iz mišic odpravim vse posledice stresa, težkih treningov ali dela v neoptimalnih držah.
 
Ko sem se pridružil Alenki, sem pod njenim mentorstvom nadgradil svoje znanje masaže in anatomije, ter v svoj nabor dodal kar nekaj novih masažnih tehnik. Njen način dela mi je blizu, ker temelji na opazovanju napetosti v mišicah. To mi omogoča, da svoje masaže sproti prilagajam potrebam stranke. 
 
Izmed vseh stilov masaže mi je najbližje športna masaža. Ker sem tudi sam aktiven športnik in veliko časa preživim v plezalni steni, dobro vem, kakšno masažo športnik potrebuje. Moje masaže so močnejše, osredotočam se predvsem na izboljšanje stanja mišic.

Kaj lahko danes naredimo za tvoje dobro počutje?