O Nas

Alenka Rozman

  • Kako deluje človeško telo? To je vprašanje, ki me od nekdaj zanima. Raziskovanje me je vodilo po dveh na videz nasprotujočih si poteh. ​ Ena pot je znanstvena. Skozi študij biologije sem pridobila veliko znanja o delovanju telesa, od nivoja molekul in celic, pa vse do naše vloge v ekosistemih. ​ Druga pot je intuitivna. Na to pot me je na srečo povabila moja mama še preden sem se vpisala na fakulteto. Prvo stopnjo ReiKi sem opravila pri svojih 16 letih. Moja intuicija je bila od vedno z mano kot tihi šepet, z ReiKi sistemom pa sem jo začela zavestno razvijati. ​ Mojega raziskovanja ni gnala le radovednost, temveč tudi potreba. Vsak človek ima unikatno DNK. To so karte, ki so nam bile razdeljene ob spočetju. Jaz sem od vsakega starša dobila po eno, ki mi predstavlja velikanski izziv in hrkati možnost za rast.
  • Ena DNK karta povzroča, da so moje sklepne vezi šibke. Ker obožujem šport, je to zame pomenilo številne poškodbe sklepov. Tako sem imela mnogo priložnosti (in popravnih izpitov ob ponovljeni poškodbi), da sem se naučila svoje sklepe pozdraviti. Pri tem so mi pomagali tudi izkušeni terapevti, pa tudi pridobljeno znanje o telesu in nepogrešljivi šepet intuicije ter ReiKi energija. Te izkušnje so me vodile na pot masaž. Druga DNK karta ima opraviti z mojim imunskim sistemom. Od alergije na prah, prišco in plesen, do kronične astme, avtoimunske bolezni ščitnice in mononukleoze, zaradi katere sem pristala v bolnišnici in mi je pustila trajne posledice na jetrih - zdelo se je, kot da me moj imunski sistem vsakič znova izda. Skozi odkrivanje alternativnih metod pa sem ugotovila, da sem pravzaprav jaz tista, ki svoje telo puščam na cedilu. Z raziskovanjem metabolizma in vpliva hrane na moje telo ter prav tako ob podpori terapevtov, sem danes popolnoma zdrava. Naučila sem se s svojim telesom sodelovati. Te izkušnje so me pripeljale na pot raziskovanja imunskega sistema skozi limfno drenažo.

Znanstvena pot

Ena pot je znanstvena. Skozi študij biologije sem pridobila veliko znanja o delovanju telesa, od nivoja molekul in celic, pa vse do naše vloge v ekosistemih.

Intuitivna pot

Druga pot je intuitivna. Na to pot me je na srečo povabila moja mama še preden sem se vpisala na fakulteto. Prvo stopnjo ReiKi sem opravila pri svojih 16 letih. Moja intuicija je bila od vedno z mano kot tihi šepet, z ReiKi sistemom pa sem jo začela zavestno razvijati.
Mojega raziskovanja ni gnala le radovednost, temveč tudi potreba. Vsak človek ima unikatno DNK. To so karte, ki so nam bile razdeljene ob spočetju. Jaz sem od vsakega starša dobila po eno, ki mi predstavlja velikanski izziv in hrkati možnost za rast.
Ena DNK karta povzroča, da so moje sklepne vezi šibke. Ker obožujem šport, je to zame pomenilo številne poškodbe sklepov. Tako sem imela mnogo priložnosti (in popravnih izpitov ob ponovljeni poškodbi), da sem se naučila svoje sklepe pozdraviti. Pri tem so mi pomagali tudi izkušeni terapevti, pa tudi pridobljeno znanje o telesu in nepogrešljivi šepet intuicije ter ReiKi energija. Te izkušnje so me vodile na pot masaž.

Druga DNK karta ima opraviti z mojim imunskim sistemom. Od alergije na prah, prišco in plesen, do kronične astme, avtoimunske bolezni ščitnice in mononukleoze, zaradi katere sem pristala v bolnišnici in mi je pustila trajne posledice na jetrih – zdelo se je, kot da me moj imunski sistem vsakič znova izda. Skozi odkrivanje alternativnih metod pa sem ugotovila, da sem pravzaprav jaz tista, ki svoje telo puščam na cedilu. Z raziskovanjem metabolizma in vpliva hrane na moje telo ter prav tako ob podpori terapevtov, sem danes popolnoma zdrava. Naučila sem se s svojim telesom sodelovati. Te izkušnje so me naučile, kako blagodejna in nujna je limfna drenaža.

Kaj lahko naredim za tvoje dobro počutje?